Event: Glutenfri bakst

Glutenfri bakst
aug
30

Bli med på en dag for å lære å bake nydelige glutenfrie oppskrifter med sunne råvarer sammen med kokken vår,  Karin. Kurset kombinerer teori og matlaging, der alle vil lage sitt eget brød, pizza, paier og muffins. Karin vil forklare og vise ulike typer mel, hvilke næringsrike og sunne alternativer som finnes, og ikke minst gi deg kunnskap om hvordan du skal lykkes med glutenfri bakst hjemme. Du vil dra hjem med ny kunnskap, inspirasjon og deilig mat!

 

09:30: Vi starter med velkomst, hjemmelaget glutenfri fruktkake, kaffe og en kort introduksjon til glutenfri baking.

10:00: Dykk inn i verdenen av glutenfri surdeigsbrød, med en rekke meltyper og frø for å oppnå en fantastisk smak. Deigene har hevet over natten og er klar til å bakes slik at du kan ta med brødet ditt hjem. Å mestre den perfekte surdeigen krever litt ekspertise, og vi vil vie tid til å mestre det. Du vil også lære hvordan du kan opprettholde liv i din nye boblende venn og få med deg en glutenfri surdeigsstarter hjem.

10:45: Deretter lærer vi om glutenfri pizzadeig – en utfordrende oppgave vanligvis. Mens ferdige blandinger er tilgjengelige, inneholder de ofte unaturlige ingredienser. Vi vil veilede deg gjennom å lage en jevn deig og diskutere hvilke meltyper som egner seg best for pizzabaking. Utforsk ulike meltyper og deres egenskaper, sammen med naturlige stivelser og bindemidler som gir gode bake resultater.

11:30: Vi forbereder pizzaene våre til lunsj, finner fram deilig pålegg til pizzaene våre, alt fra hjemmelagde syltede grønnsaker til lokale oster og spekepølser.

12:00: Vi nyter lunsj i vinterhagen med våre pizzaer, sammen med en råkostsalat og andre hjemmelagde delikatesser fra småbruket. Etter lunsj kan de som ønsker, bli med på en tur på småbruket for å se hvordan dyrene lever og hvordan grønnsaker, bær og frukt vokser her.

13:00: Vi fortsetter med å lage en pai eller quiche med mais mel, fylt med en blanding av egg, melk og et utvalg av ferske grønnsaker dyrket her. Paioppskrifter tilbyr uendelige variasjoner med forskjellige ingredienser – et allsidig tillegg til din oppskriftsbok. Du vil ta med deg dine paier hjem til middag.

14:00: Nå skal vi bake herlige muffins med mandel- og havremel, sammen med epler, mandler og kanel. Oppdag hvordan du oppnår saftige kaker og muffins selv med glutenfritt mel. Du kan gjerne bytte ut med ulike frukter, nøtter og meltyper når du skal bake de hjemme.

14:45: Vi fortsetter med teori, der vi ser på ulike tips og triks for vellykket glutenfribakst, brødbaking, pizzaer, kaker og kjeks. Vi vil snakke om ulike meltyper, stivelser, bindemiddel for å se hvordan de påvirker tekstur og smak.

15:30: Vi setter oss i vinterhagen med en kopp kaffe og hjemmelagde kastanje- og bokhvete kjeks – rett og slett nydelig. Vi vil svare på eventuelle gjenværende spørsmål og gi anbefalinger for videre lesing hvis du ønsker å lære mer.

16:00: Avslutning. Hver deltaker vil motta en kurshefte med detaljer om ulike glutenfrie meltyper og teknikker, oppskrifter, sammen med det dere har laget selv på kurset.

Dette kurset passer for personer med cøliaki og laktoseintoleranse, men er ikke egnet for veganere.

 

Pris: 2490 kr per person. Maks 10 deltagere.

Kurset holdes på Lizas Småbruk, som ligger i Jevnaker kommune, 1 time nord for Oslo. Kart og adresse. Tog: Vi henter ved togstasjon (Lunner på Gjøvikbanen), bussholdeplass og busstasjon.

Kursholder er Norsk-Franske Karin Schiano. Karin bor på småbruk, hun har også gjort mye annet. Hun har bl a jobbet som kokk i mange år i gourmetrestauranter, er utdannet i hotellbransjen og elsker å inspirere folk. Hun har bodd i både Frankrike og Norge. Men det viktigste er at hun brenner for fantastisk god hjemmelaget mat med lokale helst selvplukkede eller selvdyrkede råvarer. Her er det bare å glede seg!

Velkommen!

 

Trenger du mer info? Still et spørsmål: