
Mange tror glutenfri baking er vanskelig og krever mange spesialingredienser som ikke alltid gir så gode resultater. Men slik trenger det ikke være! Med gode råvarer, litt kunnskap og noen smarte teknikker kan du bake både sunt og godt, helt uten gluten.
På dette kurset kombinerer vi teori og praksis. Du baker alt selv med veiledning fra kokken vår, Karin. I løpet av dagen lager vi glutenfritt surdeigsbrød, pizza, pai og saftige muffins.
Du får også en grundig innføring i ulike glutenfrie meltyper, bindemidler og stivelser – og lærer hvordan du kan gjøre glutenfri bakst både enklere og mer næringsrik i hverdagen, helt uten usunne ingredienser.
DAGENS PROGRAMM
Kl. 09:30 – VELKOMST
Vi starter dagen med en kopp kaffe og hjemmelaget appelsing & mandel glutenfri kake, og blir litt kjent før vi går i gang.
Kl. 10:00 –SURDEIGSBRØD
Lær kunsten å lage glutenfritt surdeigsbrød med ulike meltyper og frø for ekstra smak og næring. Deigene er hevet over natten og klare til å bakes. Du lærer hvordan du lager din egen glutenfrie surdeigsstarter og hvordan du holder liv i den. Både surdeigsstarteren og brødet får du med deg hjem.
Kl. 10:45 –PIZZADEIG
Vi lager glutenfri pizzadeig fra bunnen av – uten unødvendige tilsetningsstoffer. Du får tips til hvordan du får en jevn og smidig deig, lærer om hvilke meltyper som egner seg best til pizza, og hvordan naturlige bindemidler og stivelser fungerer. En skikkelig god, hjemmelaget glutenfri pizza!
Kl. 11:30 – PIZZA-FORBEREDELSER
Deigen har nå hevet litt og vi gjør klar pizzaene til lunsj. Vi finner fram deilige pålegg, alt fra hjemmeprodusert grønnsaker til lokale oster og spekepølser.
Kl. 12:00 – LUNSJ
Vi tar en lunsjpause og koser oss med pizza og råkostsalat. Etter lunsj er det mulighet for en liten tur rundt på gården, bli med og se kjøkkenhagen og hilse på dyrene.
Kl. 13:00 – PAI & QUICHE
Vi lager en glutenfri pai eller quiche med blant annet maismel og havremel, fylt med egg og ferske grønnsaker fra småbruket. Dette er en allsidig oppskrift du enkelt kan variere hjemme, perfekt som middag, lunsj eller til matpakken.
Kl. 14:00 – MUFFINS
Vi baker saftige muffins med kastanjemel og mandelmel, fylt med frukt i sesong, kanskje epler eller rabarbra? Du lærer en god grunnoppskrift og får tips til hvordan du enkelt kan tilpasse den med ulike frukter, nøtter og meltyper. Her knekker vi koden til glutenfri kakebaking!
Kl. 14:45 – TIPS & TRIKS
Vi runder av med en teoridel full av tips og triks. Du lærer mer om meltyper, stivelser og bindemidler og hvordan de påvirker smak og konsistens i baksten. Du vil bli tryggere på å eksperimentere hjemme.
Kl. 15:30 – KAFFEPAUSE
Vi tar en pause med kaffe og nystekte kjeks laget med kastanje- og bokhvetemel. Her er det også rom for spørsmål og tips til videre lesing og fordypning for deg som vil lære mer.
Kl. 16:00 – AVSLUTNING
Kurset avsluttes, og du får med deg et kurshefte med informasjon om ulike glutenfrie meltyper, teknikker og oppskrifter – samt brød, paien og muffinsene du har laget.
Passer kurset for meg ?
Dette kurset passer for deg med cøliaki eller glutenintoleranse – og for alle som ønsker å lære mer om glutenfri mat.
Merk: Kurset er ikke egnet for veganere eller personer med eggallergi.
Pris: 2 790kr per person. Maks 12 deltager
Kurset holdes på Finnerud gård, kun 5 minutter fra våre tidligere kurslokaler (vi flytter 1. august 2025). Gården ligger i Jevnaker kommune, omtrent 1 time nord for Oslo. Kart og adresse
Kursholderen er Karin Schiano. Halvt fransk, halvt norsk – og 100 % matentusiast. Hun har vært kokk, bor på småbruk, sanker i skogen og elsker å vise at ekte matlaging ikke trenger å være vanskelig – bare gøy og smakfullt! Kursene hennes er fulle av energi, kunnskap og gode smaker fra naturen rundt oss. Med smittende engasjement og lang erfaring gjør hun det lett å lære – og lyst å prøve selv.
Hjertelig velkommen på kurs!
Trenger du mer info? Still et spørsmål: