Event: Glutenfri bakst

Glutenfri bakst
sep
01

Bli med på en dag med deilige dufter, mel og bakst og ikke minst nydelige smaker til lunsj ved langbordet i vinterhagen! Gå ikke glipp lengre av dine favoritter! Lær å bake fantastiske glutenfrie oppskrifter sammen med Karin, som er gourmetkokk og småbruker. Dette kurset er for alle som ønsker å få en introduksjon i smakfull glutenfri bakst på småbruket vårt på vakre Hadeland.

Kurset er en kombinasjon av hands-on matlaging, hvor alle lager sine egne paier, muffins, pizza osv, og forklaringer og demonstrasjoner av forskjellige teknikker, melsorter og næringsrike og sunne alternativer. Du reiser hjem med masse ny kunnskap, inspirasjon og god mat!

kl 9:30 Vi starter med velkomst, hjemmelaget fruktkake, glutenfri selvfølgelig, kaffe og en kort introduksjon om hva glutenfri bakst er.

kl 10:00 Vi Skal lage en pizzadeig med forskjellige melsorter. Vi forklarer hvordan å lage en smidig deig og hvilke melsorter som egner seg til en pizza.

kl 10:30 Vanlig gjærbakst er ikke så lett med glutenfri mel, men surdeigsbrød med glutenfrie melsorter som smaker fantastisk. Det krever litt mer kunnskap om hvordan lage og behandle deigen og det skal vi bruke tid på. Vi setter deigen til andre heving slik at den blir ferdigstekt før dere drar. De som vil kan få en surdeigsstarter og vi skal også forklare hvordan du kan holde liv i din boblende nye venn.

Kl 11:00 Vi går i gang med å lage kastanjekjeks med hasselnøtter og tranebær. Vi bruker forskjellige melsorter for å se hvordan det endrer strukturen og smaken i kjeksene.

Kl 11:30 Vi finner fram masse godt pålegg til pizzaene våre, alt fra hjemmesyltede grønnsaker til flotte lokale oster og hjemmespekede pølser og hermetiserte tomater, slik at vi kan lage pizzaene våre ferdige.

kl 12:00 Lunsj i vinterhagen med våre egenlagde glutenfrie pizza, og hjemmelaget og hjemmeprodusert mat. Etter lunsj kan de som vil bli med på en liten rundtur rundt småbruket for å se hvordan dyrene lever her og grønnsaker, sopp, bær, og frukt vokser her.

kl 13:00 Vi fortsetter med å lage en quiche eller pai med maismel som vi fyller med en blanding av egg, fløte og masse gode grønnsaker fra veksthuset, potetkjelleren eller matboden. Denne skal dere få med dere hjem til middag.

kl 14.00 Spiser man ikke gluten er muffins egentlig alltid utelukket. Men i dag skal vi lage nydelige muffins med mandel og blandt annet epler og kanel, og lære hvordan få til saftig kaker og muffins selv med glutenfri mel.

kl 14.45 Deigene skal ut av hevekurvene og inn i ovnen for å steke ferdig slik at dere kan ta med dere deilig nystekt brød hjem. Vi går gjennom forskjellige tips og triks for å få til og lykkes med glutenfri brødbakst.

kl 15.30 Vi setter oss i vinterhagen med en kopp kaffe, våre hjemmelagde kjeks og muffins og går gjennom deres siste spørsmål og mulig litteratur hvis man vil lære mer.

kl 16.00 Avslutning. Alle får med seg ett kurshefte med beskrivelse av forskjellige glutenfrie melsorter og teknikker, samt det dere har laget selv på kurset (og ikke spist opp ennå:)).

Pris: 2490 kr per deltaker. Maks 10 deltakere.

Kurset holdes på Lizas Småbruk, som ligger i Jevnaker kommune, 1 time nord for Oslo. Kart og adresse. Tog: Vi henter ved togstasjon (Lunner på Gjøvikbanen), bussholdeplass og busstasjon.

Kursholder er Norsk-Franske Karin Schiano. Karin bor på småbruk, hun har også gjort mye annet. Hun har bl a jobbet som kokk i mange år i gourmetrestauranter, er utdannet i hotellbransjen og elsker å inspirere folk. Hun har bodd i både Frankrike og Norge. Men det viktigste er at hun brenner for fantastisk god hjemmelaget mat med lokale helst selvplukkede eller selvdyrkede råvarer. Her er det bare å glede seg!

Velkommen!

Trenger du mer info? Still et spørsmål: