Event: Glutenfri bakst – fullbooket

Glutenfri bakst – fullbooket
apr
27

Dette kurset er fullbooket. Vi skal sette opp et nytt kurs 5. november 2022, den kommer snart på nettet.

Dette kurset er helt nytt og vi er kjempespente over å kunne tilby det! Du kan bli med for under halvparten av vanlig pris og du blir vår prøvekanin. Vi har testet kurset på oss selv, men vil gjerne teste det på deg også hvis du har lyst å bli med på en dag med deilige dufter, mel og bakst og ikke minst nydelige smaker til lunsj ved langbordet i vinterhagen!

Gå ikke glipp lengre av dine favoritter! Lær å bake fantastiske glutenfrie oppskrifter sammen med Karin, som er gourmetkokk, småbruker og glutenintolerant. Dette kurset er for alle som ønsker å få en introduksjon i smakfull glutenfri bakst på småbruket vårt på vakre Hadeland.

Kurset er en kombinasjon av hands-on matlaging, hvor alle lager sine egne paier, muffins, brød osv, og forklaringer og demonstrasjoner av forskjellige teknikker, melsorter og næringsrike og sunne alternativer. Du reiser hjem med masse ny kunnskap, inspirasjon og god mat!

kl 9:30 Vi starter med velkomst, hjemmelaget fruktpai (selvfølgelig glutenfri) og kaffe, og en kort introduksjon om hva glutenfri bakst er, forskjellige melsorter og fordeler og ulemper med å bake med dem.

kl 10:00 Vi Skal lage en pizzadeig med bokhvete. Vi forklarer hvordan å lage en smidig deig, hva bokhvete er og hvilken andre melsorter som egner seg til en pizza.

kl 10:30 Vanlig gjærbakst er ikke så lett med glutenfri mel, men surdeigsbrød med glutenfrie melsorter smaker fantastisk. Det krever litt mer kunnskap om hvordan lage og behandle deigen og det skal vi bruke god tid på. De som vil kan gå en surdeigsstarter og vi skal også forklare hvordan du kan holde liv i din boblende nye venn.

Kl 11:00 Vi går i gang med å lage kjeks. Enten noen deilige krokante krumkaker eller engelske vanilje shortbread. Vi bruker forskjellige melsorter for å se hvordan de endrer strukturen og smaken i kjeksene.

Kl 11:30 Vi finner fram masse godt pålegg til pizzaene våre, alt fra hjemmesyltede grønnsaker til flotte lokale oster og hjemmespekede pølser og hermetiserte tomater, slik at vi kan lage pizzaene våre ferdige og bake dem ut i steinovnen vår ute på tunet.

kl 12:00 Lunsj i vinterhagen med våre egenlagde pizza, og masse hjemmelaget og hjemmeprodusert mat. Hjemmesyltet frukt, hjemmelaget ost, en god hjemmedyrket råkostsalat og hjemmespeket skinke er noe av det som garantert vil stå på bordet. Etter lunsj kan de som vil bli med på en liten rundtur rundt småbruket for å se hvordan dyrene lever her og grønnsaker, sopp, bær, og frukt vokser her.

 

 

kl 13:00 Vi fortsetter med å lage en quiche eller pai med maismel som vi fyller med en blanding av egg, fløte og masse gode grønnsaker fra veksthuset, potetkjelleren eller matboden. Denne skal dere få med dere hjem til middag.

kl 13:30 Brødene våre kan formes og settes til andre heving.

kl 14.00: Spiser man ikke gluten er muffins egentlig alltid utelukket. Men i dag skal vi lage nydelige muffins med kastansjemel, tyttebær og rosmarin.

kl 14.45: Brødene skal ut av hevekurvene og inn i ovnen for å steke ferdig slik at dere kan ta med dere deilig nystekt brød hjem.

kl 15.30: Vi setter oss i vinterhagen med en kopp kaffe, våre hjemmelagde kjeks og muffins og går gjennom deres siste spørsmål og mulig litteratur hvis man vil lære mer.

16.00: Avslutning. Alle får med seg ett kurshefte med beskrivelse av forskjellige glutenfrie melsorter og spennende oppskrifter, samt det dere har laget selv på kurset (og ikke spise opp ennå:)).

Pris: 2200 kr per deltaker. Maks 8 deltakere.

Kurset holdes på Lizas Småbruk, som ligger i Jevnaker kommune, 1 time nord for Oslo. Kart og adresse. Tog: Vi henter ved togstasjon (Lunner på Gjøvikbanen), bussholdeplass og busstasjon.

Kursholder er Norsk-Franske Karin Schiano. Karin bor på småbruk og er glutenintolerant. Men hun har også gjort mye annet. Hun har bl a jobbet som kokk i mange år i gourmetrestauranter, er utdannet i hotellbransjen og elsker å inspirere folk. Hun har bodd i både Frankrike og Norge. Men det viktigste er at hun brenner for fantastisk god hjemmelaget mat med lokale helst selvplukkede eller selvdyrkede råvarer. Her er det bare å glede seg!

Velkommen!

Trenger du mer info? Still et spørsmål: