Event: FISKERETTER – ferskvann-og saltvannsfisk –

FISKERETTER – ferskvann-og saltvannsfisk –
apr
26

Lær å tilberede fisk perfekt med kokken vår, Karin! På denne dagen vil du få kunnskap & teknikker til å lykkes med nydelige fiskeretter. Du drar hjem med ny inspirasjon og metoder til å lage smaksfulle fiskemiddager.

På kurset vil du blant annet lære:

  • Hvordan filetere fisk; alle fileter sin egen fisk.
  • Gravemetoder og muligheter med forskjellige fisk.
  • Hvordan bruke råfisk og hvilke oppskrifter du kan bruke.
  • Lære hvordan behandle og tilberede fisk.
  • Grunnoppskrifter til gode fiskekaker og anbefalinger til krydder og urter.
  • Metoden for å bake fisk i saltskorpe.
  • Vi lager 4 retter i løpet av dagen.

Hele programmet ser omtrent slik ut: 

kl 9.30 Vi starter med velkomst, hjemmelaget fruktpai og kaffe, en kort introduksjon om hvilken saltvanns- og ferskvannsfisk som finnes og når på året de er best. Hvordan velge fersk fisk og hvilke deler som egner seg best til hvilke retter.

kl 10.00 Vi skal bake små ørreter i saltskorpe. Å bake i saltskorpe, høres litt komplisert ut, men når man først lærer hvordan, så er det mest sannsynlig at du kommer til å lage det hjemme om og om igjen, for fisken blir så god og saftig!

Kl 10.45 Alle deltakere skal filetere sin egen fiske. Vi går gjennom knivteknikken steg for steg. Hvordan du skal lykkes og bli trygg på å filetere de allerfleste fisk.

kl 11.30 Vi fortsetter med å lage røyetartar. Røye er en ferskvannsfisk i slekt med ørretFørst lærer vi å bruke rå fisk til forskjellige retter som sushi, tartar, sashimi, tataki osv. Hvilken smakskombinasjon passer og anbefalinger av krydder og urter. Vi finskjærer røyen og blander den med trøffeltang, vårløk, kanskje noen løvetannsblad og krydder som passer til rå fisk.

Kl 12.30 Lunsj i vinterhagen med våre ørret bakt i saltskorpe og røyetartar, samt en god hjemmelaget råkostsalat. Etter lunsj kan de som vil bli med på en liten rundtur rundt småbruket for å se hvordan dyrene lever her og grønnsaker, bær, og frukt vokser her.

kl 13.00 Vi fortsetter med å lage fiskekaker. Vi pleier å få nydelige små gjedder opp fra vannet ved småbruket. Litt synd at gjedde blir sett litt ned på, for gjeddekaker smaker kjempegodt. Vi kverner fisken, tilsetter gode urter og krydder, og former fiskekakene våre. Vi ser på flere forskjellig fisk som kan brukes og krydder som passer.

kl 14.00 Mens fiskekakene stekes, snakker vi om tilberedningsmetoder, som koking, trekking i kraft, steking, fritering, grilling, damping osv.

 kl 15.00 Vi skal lære hvordan grave og lager gravet fjellørret. Alle lager sin egen krydderblanding. Denne skal bli med hjem til dere, slik at dere kan spise gravet fjellørret om noen dager. Vi ser hvilken fisk som egner seg til graving og snakker om andre konserverings metoder som tørking, røyking, mm.

kl 15.30 Vi setter oss i vinterhagen med en kopp kaffe, noen hjemmelagde kjeks og går gjennom deres siste spørsmål og mulig litteratur hvis man vil lære mer.

kl 16.00 Avslutning. Alle får med seg ett kurshefte med beskrivelse av forskjellige fiskeretter, fiskeslag og spennende oppskrifter, samt gjeddekakene og gravet fjellørret.

Programmet er omtrentlig. Man vet aldri hva man får tak i av fisk før kursdagen. Alle fisker som vi bruker på kurset, kan byttes ut med andre fisker, og dere får flere anbefalinger til det. Vi lover deg masse ny kunnskap, god mat, god stemning og noe godt å ta med hjem!

Pris: 2490 kr per deltaker. Maks 10 deltakere.

Kursholder er Norsk-Franske Karin Schiano. Karin bor på småbruk, men hun har jobbet som kokk i mange år i gourmetrestauranter, er utdannet i hotellbransjen og elsker å inspirere folk. Hun har bodd i både Frankrike og Norge. Men det viktigste er at hun brenner for fantastisk god hjemmelaget mat med lokale helst selvplukkede eller selvdyrkede råvarer. Her er det bare å glede seg!

Hjertelig velkommen på kurs!

Trenger du mer info? Still et spørsmål: