Event: Sesongens solrik mat – Ettermiddags kurs

Sesongens solrik mat – Ettermiddags kurs
aug
30

Kjøkkenhagen og butikkene bugner av ferske norske grønnsaker og urter nå, med fantastiske dufter og smaker. På dette kurset skal vi bruke sesongens ferske råvarer til å lage deilige matretter sammen med Karin som er kokken vår som er vokst opp i Provence. Provence er kjent for fantastiske dufter, urter og krydder. Vi skal bruke Norske råvarer med Provence oppskrifter. Du skal også lære om nye teknikker, smaksvarianter og urter for å kunne ta i bruk enda mer av hva lokale råvarer har å tilby.

Programmet ser omtrent slik ut:

kl 16.00 Vi starter med velkomst, hjemmelaget sitronterte med kaffe og kort introduksjon om urter, krydder og grønnsaker som kan brukes i denne sesongen.

Kl 16.15 Det bugner av ferske velsmakende tomater nå, både i butikken og i kjøkkenhagen. I sør Frankrike tørkes det mange grønnsaker ved å legge dem ut i sola. Her kan vi ikke alltid stole på sola, så i dag skal vi lage ovnstørkede tomater(framfor soltørkede tomater). Vi bruker cherrytomater, hvitløk og urter og de tørkede tomatene skal du få med deg hjem til å lage salater, pizza, pastaretter, brøddeiger mm. Vi ser på andre grønnsaker som du kan lage på samme måte.

Kl 17.00 De aller fleste som har vært i Provence området, har vært bort i ratatouille, som er en grønnsakrett hvor man bruker alt fra tomater, squash, aubergine, paprika, løk, hvitløk og urter. Vi skal lage en ratatouille med en litt annerledes vri, ved å lage den som en salt smuldrepai med masse deilige urter i deigen. Vi snakker om andre alternativer med Norske grønnsaker som finnes i flere sesonger.

Kl 17.45 Mataflan er en tykk pannekake fra Nice området. Den er sprø utenpå og myk inni, lukter fantastisk og lages med vårløk og mynte (endelig en rett hvor man kan bruke noe av mynten man har stående i kjøkkenhagen!). Den spises gjerne som middag med en salat og den blir deres middag hjemme i kveld.

Kl 18.30 Vi har ikke noe tradisjon for å spise squash- og basilikumblomster i Norge. Men de spises mye i Provence og de er helt nydelige! De store squashlomstene kan fylles med fersk ost, kjøtt eller grønnsaker, mens mindre blomster kan lages til nydelige beignets. I dag skal vi lage farse til å fylle blomstene og panere de. Vi ser på andre muligheter med valg av kjøtt og krydder som passer godt sammen.

Kl 19.30  Nå skal vi sett oss i vinterhagen med en kopp te og kanskje smake litt på noe vi har laget og vi skal snakke om råvarer som kan dyrkes her i Norge.

Kl 20.00 Avslutning. Alle får med seg ett kurshefte med bilder og beskrivelse av forskjellige spennende sør Franske oppskrifter. Og alle får med seg hjem den god maten som ble laget.

Programmet er omtrentlig. Man vet aldri hva man finner i kjøkkenhagen dagen før kurset. Men vi lover deg masse ny kunnskap, god mat, god stemning og noen spennende retter å ta med hjem.

Pris er 1650 kr per person.  Maks 10 deltakere.

Kurset holdes på Lizas Småbruk, som ligger i Jevnaker kommune, 1 time nord for Oslo. Kart og adresse. Tog: Vi henter gjerne ved togstasjon (Lunner på Gjøvikbanen), bussholdeplass og busstasjon.

Kursholder er Norsk-Franske Karin Schiano. Karin bor ikke bare på småbruk og er glad i mat. Hun har også gjort mye annet. Hun har bl a jobbet som kokk i gourmetrestauranter, er utdannet i hotellbransjen og elsker å hjelpe folk. Hun har bodd i både Provence i sør Frankrike og i Norge. Men det viktigste er at hun brenner for fantastisk god hjemmelaget mat med lokale helst selvplukkede eller selvdyrkede råvarer. Her er det bare å glede seg!

Velkommen!

Trenger du mer info? Still et spørsmål:

 

 

.