Event: Brødbakst – surdeig og spelt – 1 plass igjen

Brødbakst – surdeig og spelt – 1 plass igjen
des
02

Det er 1 plass igjen på dette kurset. Er dere flere og har lyst å delta? Vi holder samme kurset 10. mars 2023. Der er det god plass enda og dere er hjertelig velkommen da! 🙂

Baker du av og til et brød, men ønsker du å lære mer om hvordan å bake gode brød med andre typer mel (spelt, emmer, rug osv)? Ønsker du å lære mer om surdeigskultur og andre gjærmetoder og langtidsheving? Vil du prøvebake i steinovn? Da passer dette kurset!

Programmet ser omtrent slik ut:

Vi starter kl 9:30 med introduksjon med kafe, hjemmelaget kake og en innledning i meltyper, grovhet og forskjellige typer kverning og hva slags innflyttelse det har på sluttproduktet.

9:45 Går vi over til å sette deig til 2 forskjellige brød med Norsk dyrket spelt, emmer, hvete og rug. Alle baker sine egne brød. Vi skal bruke gjær og surdeig og noen forkulturer. Og vi behandler prinsippene rundt langtidsheving og hvordan å passe det inn i hverdagen. Noen brød skal heves i kurver, mens andre heves i bolle eller på plate.

10:45 begynner vi på å lage baguetter med spelt og vi setter deig til en surdeigspizza med rug og hvete til lunsj.

11:30 Vi lager ferdig pizzaene våre med hjemmedyrket og hjemmeprodusert pålegg og baker de ut i steinovnen ute. Baguetene må snues, og vi sjekker brøddeigene våre.

12:00 Vi spiser lunsj med pizzaene våre, og mer hjemmelaget mat. De som ønsker, blir med en liten tur rundt på småbruket for å se hvordan vi dyrker og avler dyr her.

13:00 Baguettene må snues igjen, den første av brødene våre kan bakes ut, mens de andre brødene brettes, heves eller fortsatt trenger litt mer tid. Vi går inn på hvordan man kan forbedre en middels bra ovn til en god ovn og hvordan man kan lage sin egen steinovn i hagen.

14:00 Surdeigsbrødet vårt med emmermel kan nå bakes. De som vil steker den i steinovn ute, mens de andre bruker ovnene inne. Imens diskuterer vi hvordan å starte og vedlikehold en surdeigsstarter, og hva man gjør med den når man vil ta en pause fra den.

15:00 det siste brødet, speltbrødet vårt går inn i ovnene mens vi former baguettene. Vi går inn på gluteninnhold, proteininnhold, bakeevnene til forskjellige typer mel og hvordan det endrer brødet vårt.

15:30 baguettene inn i ovnene eller steinovn, vi kjøler ned alle brødene våre mens vi drikker en kop te med hjemmelaget kjeks og tar en smaksprøve av de brødene vi har laget.

16:00 avslutning. Alle får med seg hjem de brødene de har bakt i løpet av dagen, samt en nystartet surdeig for de som ønsker.

Pris: 2200 kr. Maks 10 deltakere.

Kurset holdes på Lizas Småbruk, som ligger i Jevnaker kommune, 1 time nord for Oslo. Kart og adresse

Velkommen!

Trenger du mer info? Still et spørsmål: