Event: Brødbakst – surdeig og spelt – med LevLandlig – fullbooket

Brødbakst – surdeig og spelt – med LevLandlig – fullbooket
nov
20

Dette kurset er fullbooket. Lyst å delta? Vi holder samme kurset 18. desember. Der har vi god plass enda. Håper vi ses da!

Bladet Levlandlig har inngått et samarbeid med Lizas Småbruk, og i samarbeid tilbyr vi dette kurset i brødbakst med surdeig og spelt.

Baker du av of til et hvetebrød, men ønsker du å lære mer om hvordan å bake gode brød med andre typer mel (spelt, emmer, rug osv)? Ønsker du å lære mer om surdeigskultur og andre gjærmetoder og langtidsheving? Ønsker du å prøve å bake i steinovn og lære hvordan du kan forbedre din egen ovn hjemme på enkelt vis? Da passer dette kurset!

 

Programmet ser omtrent slik ut:

Vi starter kl 9:30 med introduksjon med kafe, hjemmelaget kake og en innledning i meltyper, grovhet og forskjellige typer kverning og forskjellige gjærtyper.

9:45 Vi går vi over til å sette deig til 2 forskjellige brød med Norsk dyrket spelt, emmer, hvete og rug. Alle baker sine egne brød. Vi skal bruke gjær og surdeig og noen forkulturer. Og vi behandler prinsippene rundt langtidsheving og hvordan å passe det inn i hverdagen. Noen brød skal heves i kurver, mens andre heves i bolle eller på plate.

10:45 begynner vi på å lage baguetter med hvete og spelt og vi setter deig til en surdeigspizza med rug og hvete til lunsj. Vi går også inn på hvordan å starte en surdeig.

11:30 Vi lager ferdig pizzaene våre med hjemmedyrket og hjemmeprodusert pålegg og baker de ut. Noen bakes i ovn med bakestein, noen i steinovn uten. Forskjellene blir store! Vi sjekker brøddeigene våre.

12:00 Vi spiser lunsj med pizzaene våre, og mer hjemmelaget og hjemmeprodusert mat. De som ønsker, blir med en liten tur rundt på småbruket for å se hvordan vi dyrker og avler dyr her.

13:00 Baguettene må snues, den første av brødene våre kan bakes ut, mens de andre brødene brettes, heves eller fortsatt trenger litt mer tid. Vi går inn på hvordan man kan forbedre en middels bra ovn til en god ovn.

14:00 Surdeigsbrødet vårt med emmermel kan nå bakes. De som vil kan bake den ute i steinovnen på tunet, mens andre baker den inne. Imens diskuterer vi hvordan å oppbevare en surdeigsstarter og hvordan å mate den. Og hva man skal gjøre med den når man reiser på ferie eller har lyst å ta en pause fra den.

15:00 det siste brødet, speltbrødet vårt går inn i ovnene mens vi former baguettene. Vi går inn på gluteninnhold, proteininnhold, bakeevnene til forskjellige typer mel og hvordan det endrer brødet vårt.

15:30 Baguettene går inn i ovnene, vi kjøler ned alle brødene våre mens vi drikker en kop te med hjemmelaget kjeks og tar en smaksprøve av de brødene vi har laget.

16:00 avslutning. Alle får med seg hjem de brødene de har bakt i løpet av dagen, samt en nystartet surdeig for de som ønsker.

Pris: 1950 kr. Lev landlig abonnenter: 1750 kr. Maks 10 deltakere.

Kurset holdes på Lizas Småbruk, som ligger i Jevnaker kommune, 1 time nord for Oslo. Kart og adresse

Velkommen!

Meld deg på ved å fylle ut påmeldingsskjema under her. Lurer du på noe eller ønsker du å melde på flere, skriv det gjerne i kommentarfeltet. Du vil få svar innen 24 timer på email.

Påmeldingsskjema:

Vi gjør ingenting med denne infoen, men er nødt til å samle den inn pga lovverket
Det holder med kursdato

Kurset er et samarbeid mellom bladet Lev Landlig og Lizas Småbruk, og derfor vil begge få tilgang til informasjonen dere legger inn her. All informasjon om kurset sendes på e-post.

Lev Landlig er et livsstilsmagasin for alle med sansen for livet på landet. Lev Landlig gir deg inspirasjon og ideer til landlig livsstil, gjennom reportasjer om livet på småbruk, interiør, hage, mat, håndverk, håndarbeid, grunderhistorier, samt reisemål og butikker utenom allfarvei.

Lizas Småbruk organiserer kurs fra jord til bord. Her kan du lære å lage pølser eller ost, designe kjøkkenhage din eller lage mat med sesongens råvarer. Alt under profesjonell og inspirerende veiledning, med masse god hjemmeprodusert og lokalprodusert mat, på vårt allsidige småbruk i drift.