Event: Brødbakst – surdeig og spelt – fullbooket

Brødbakst – surdeig og spelt – fullbooket
mar
10

Dette kurset er fullbooket. Har du lyst å delta, så har vi samme kurset 1. september. Der er det god plass enda. Hjertelig velkommen på kurs!

Baker du av og til et hvetebrød, men ønsker du å lære mer om hvordan å bake gode brød med andre typer mel (spelt, emmer, rug)? Ønsker du å lære mer om surdeigskultur og andre gjærmetoder og langtidsheving? Har du lyst å se forskjellen mellom bakst i vanlig ovn og steinovn? Da passer dette kurset!

Programmet ser omtrent slik ut:

Vi starter kl 9:30 med introduksjon med kafe, hjemmelaget kake og en innledning i meltyper, grovhet og forskjellige typer kverning og hva slags innflyttelse det har på sluttproduktet.

9:45 Går vi over til å sette deig til 2 forskjellige brød med Norsk dyrket spelt, emmer, hvete og rug. Alle baker sine egne brød. Vi skal bruke gjær og surdeig og noen forkulturer. Og vi behandler prinsippene rundt langtidsheving og hvordan å passe det inn i hverdagen. Noen brød skal heves i kurver, mens andre heves i bolle eller på plate.

10:45 begynner vi på å lage baguette med hvete og spelt og vi setter deig til en surdeigspizza med rug og hvete til lunsj.

11:30 Vi lager ferdig pizzaene våre med hjemmedyrket og hjemmeprodusert pålegg og baker de ut. Noen bakes i ovn med bakestein, noen i steinovnen uten. Forskjellene blir store! baguettene må snues, og vi sjekker brøddeigene våre.

12:00 Vi spiser lunsj med pizzaene våre, og mer hjemmelaget mat. De som ønsker, blir med en liten tur rundt på småbruket for å se hvordan vi dyrker og avler dyr her.

13:00 Baguettene må snues igjen, den første av brødene våre kan bakes ut, mens de andre brødene brettes, heves eller fortsatt trenger litt mer tid. Vi går inn på hvordan man kan forbedre en middels bra ovn til en god ovn og hvordan man kan lage sin egen steinovn i hagen.

14:00 Surdeigsbrødet vårt med emmermel kan nå bakes. De som vil kan bake denne ute i steinovnen. Imens diskuterer vi hvordan å lage og vedlikeholde en surdeigsstarter. Og hva man gjør når man reiser på ferie eller vil ta en pause fra den.

15:00 det siste brødet, speltbrødet vårt går inn i ovnene mens vi former baguettene. Vi går inn på gluteninnhold, proteininnhold, bakeevnene til forskjellige typer mel og hvordan det endrer brødet vårt.

15:30 Baguettene inn i steinovnen, vi kjøler ned alle brødene våre mens vi drikker en kop te med hjemmelaget kjeks og tar en smaksprøve av de brødene vi har laget.

16:00 avslutning. Alle får med seg hjem de brødene de har bakt i løpet av dagen, samt en nystartet surdeig for de som ønsker.

Pris: 2200 kr. Maks 10 deltakere.

Kurset holdes på Lizas Småbruk, som ligger i Jevnaker kommune, 1 time nord for Oslo. Kart og adresse

Velkommen!

Trenger du mer info? Still et spørsmål: