Hva har skjedd på Lizas Småbruk

Enda flere nye dyr: Kalkun av rasen bronsjekalkun

Published on 2015-11-10 under News
Enda flere nye dyr: Kalkun av rasen bronsjekalkun

012 006

Kalkuner!

Vi har et lite småbruk, og standard har vi noen sau og høner. Men vi prøver også å bytte noen av dyrene hvert år. Vi har hatt ett år med gris, ett år med gås, noen år med bier og i siste uke har vi fått 3 unge kalkuner.

Kalkuner tar omtrent 8 måneder å bli voksen, og kan bli ganske gamle. Så vi har kjøpt 2 søstre som er 4 måneder og en hanne som er 8 måneder som kommer opprinnelig fra Vestlandet for å være sikker at han ikke er i slekt med damene. Vi håper at disse vil lage mange babyer til våren som kan bli kjøtt til høsten:)

De fleste kalkunraser per i dag har mistet sine instinkter og klarer ikke å reprodusere seg uten menneskehjelp. Hannene er rett og slett for store til damene. Og damene skjønner seg ikke lengre på ruging på egg. Men noen gamle raser er fortsatt igjen, som klarer å reprodusere seg, blir flinke mødre på våren og tåler norske vintrer. Sånne har vi forhåpentligvis fått. Dette er våre Bronsjekalkuner på bildene, sammen med noen høner i flokken. Kalkunene har allerede bestemt seg for at overnatting i hønsehuset er uaktuelt; altfor trangt og varmt. De har valgt tuntreet som bosted og overnatter nå sammen høyt oppe. Litt rar å se en fugl på størrelse av en bikkje sitte i et tre i mørket!

Tagged: , , ,