Confitert eggeplomme med urter

Dette er kanskje ikke noe du lager hver dag – men når du først prøver det, skjønner du hvorfor vi elsker det! Confitert eggeplomme er rett og slett eggeplommer som får ligge og godgjøre seg i oven med olje og krydder og urter. Resultatet er en kremet plomme som passer perfekt til brødskiva, salater, eller som topping på supper og risotto. Her kan du også varier med alt av krydder og urter!
INGREDIENSER:
- 4 eggeplommer (ferske og gjerne økologiske)
- Ca. 2–3 dl olivenolje eller en annen olje du er glad i (nok til å dekke plommene helt)
- 1-2 fedd hvitløk, i skiver
- 1 kvist frisk rosmarin
- 1 kvist frisk timian
- Litt salt & pepper
Slik gjør du:
1- Skill eggeplommene og legg dem i en liten form eller skål.
2- Hell over nok olivenolje til at plommene er helt dekket.
3- Legg i hvitløksskiver, rosmarin og timian i oljen sammen med plommene eller annet krydder og urter du liker.
4- Sett formen i ovnen på ca. 70 grader i 60 minutter, eggeplommene skal bli faste på utsiden, men fortsatt myke og kremete inni. Det er best å bruke under og overvarme, jeg har opplevd at plommen sprekker med varmluft.
5- Ta dem forsiktig ut av oljen med en skje, og server med en gang – eller oppbevar i et rent glass i kjøleskapet, dekket av oljen, i opptil 3 dager.
BON APPETIT 💛
Her finner du flere oppskrifter med egg: Hermetisert egg – posjert egg