Hva har skjedd på Lizas Småbruk

Brennesle suppe! Oppskrift

Published on 2019-04-20 under News
Brennesle suppe! Oppskrift

024 017 013

Brennesle som mat har aldri fristet før. Det er en plante som stikker og gjør vondt. Hvordan kan den bli god? Men det er samtidig en plante som vokser overalt hvor det er bra med gjødsel. Den skal vist være fullt med alt mulig vitaminer og masse jern. Og siden den er flerårig, kommer den tidlig år etter år. I det uoppvarmede veksthuset her på småbruket prøver brenneslen seg hvert år.
De siste årene har vi laget brenneslesuppe av den i stedet for å hive den på komposten.
Og det blir godt! Overaskende godt!
Her er oppskriften vi bruker:

Ingredienser til en stor forrett til 4-5 personer
1/2 handlepose med unge brennesle skudd
litt smør
1 løk
1 hvitløksfedd
1 potet
1 liter kylling-, grønsaks-, eller fiskebuljong
litt muskatnøtt
2 spiseskjeer med fløte, rømme eller creme fraiche
salt/pepper

Plukk brennesle med plasthansker på! (vi brukte oppvaskhansker). Plukk kun unge skudd. Skyll dem i kaldt vann og ta ut eventuelle harde stilker. Brun litt smør i en (stor) suppekjele og ha i løk og hvitløk, begge skjært opp i små biter. Fres til de begynner å bli lyse brune og svetter godt. Ha så i buljongen, poteten delt i små biter og brenneslen. La småkoke i 10-15 minutter. Hell suppen over i blenderen (du må antakeligvis gjøre det i 2 omganger). Kjør blenderen godt og lenge nok til du har en jevn suppe. Tilsett fløten/rømmen/creme fraichen. Smak og tilsett evt. pepper, muskatnøtt og salt. Server med en liten skje fløte/rømme eller creme fraiche i for pynt. Velbekomme!

Tagged: , , , , , , ,