Hva har skjedd på Lizas Småbruk

Blomkarse-kapers – oppskrift

Published on 2021-07-22 under Oppskrifter
Blomkarse-kapers – oppskrift

Blomsterkarse-kapers. Hvis du har sådd blomsterkarse, så begynner den å ha ganske mange frøkapsler. Så lenge de er unge og grønne, kan du lage en kapers med de! Kjempegodt i salater eller på pizzaen (eller i tartarsaus).

Dette trenger du:

* Sirka 100 g frøkapsler fra blomsterkarse

* 15 g salt

* Noen urter hvis du vil (dill, estragon, rosmarin)

* Noen pepperkorn hvis du vil

* Sirka 2 dl hvitvinseddik

Slik gjør du:

Bland saltet med 3 dl vann og ha frøkapslene i denne laken. Vent 24 timer. Hell så laken bort (kast eller bruk på nytt) og ta frøene sammen med urtene og pepperkorn i et rent glass. Hell i hvitvinseddik til det er sirka 1 cm mer eddik enn frø. Sett i kjøleskapet i 3-4 uker. Nytt! Kan oppbevares lenge (i hvert fall i et år) så lenge frøene står under eddik. Smaken utvikler seg over tid.

Ha en fin sommerdag!

Liza og gjengen

Blomsterkarse i blomst. Frøkapslene kommer noen uker etter blomstringen.
Frøkapslene på blomsterkarse
Tagged: , , ,