Blomkarse-kapers – oppskrift
Blomsterkarse-kapers. Hvis du har sådd blomsterkarse, så begynner den å ha ganske mange frøkapsler. Så lenge de er unge og grønne, kan du lage en kapers med de! Kjempegodt i salater eller på pizzaen (eller i tartarsaus).
Dette trenger du:
* Sirka 100 g frøkapsler fra blomsterkarse
* 15 g salt
* Noen urter hvis du vil (dill, estragon, rosmarin)
* Noen pepperkorn hvis du vil
* Sirka 2 dl hvitvinseddik
Slik gjør du:
Bland saltet med 3 dl vann og ha frøkapslene i denne laken. Vent 24 timer. Hell så laken bort (kast eller bruk på nytt) og ta frøene sammen med urtene og pepperkorn i et rent glass. Hell i hvitvinseddik til det er sirka 1 cm mer eddik enn frø. Sett i kjøleskapet i 3-4 uker. Nytt! Kan oppbevares lenge (i hvert fall i et år) så lenge frøene står under eddik. Smaken utvikler seg over tid.
Ha en fin sommerdag!
Liza og gjengen