Hva har skjedd på Lizas Småbruk

Biscotti med hasselnøtter og tyttebær

Published on 2022-09-09 under News
Biscotti med hasselnøtter og tyttebær

Vi er glade i Italienske biscotti, og vi ser at kursdeltakere våre liker dem minst like godt. Disse småkjeksene ser ut som små ristede brødskiver med nøtter i. Og det er det de er. De blir enda bedre når man lager de selv. De passer godt til mørke adventsdager sammen med en stor kopp te eller en espresso. Vi har prøvd med mye forskjellig i tillegg til eller i stedet for nøttene: tørkede tranebær, rosiner, mandler, sjokolade, tørkede eplebiter. Det virker som alt blir like godt. Og det blir spist opp fort. Glutenfri variant?: Bytt ut hvetemel med en blanding av bokhvetemel og mandelmel. Kjempegodt! Her er standardoppskriften vår:

Biscotti:

Ingredienser:
250 g finsiktet mel
1/2 teskje bakepulver
250 g sukker
2-3 egg
200 g hasselnøtter
125 g tørkede tyttebær, tranebær, blåbær eller rosiner
revet skall til 1 sitron

Slik gjør du:
Varm opp ovn til 160 grader, uten vifte. Bland mel, bakepulver, sukker i en bolle. Tilsett 1 egg om gangen. Elt i mellom. Fortsett å tilsette egg til du får en fin deig (det skal ikke være klissete; det kan hende du får litt egg til overs). Grovhakk bærene og hasselnøttene og ha de opp i deigen, sammen med sitronskallet. Bland det hele med hendene. Del deigen i 2 og lag 2 ruller, som er omtrent 4 cm tykke. Legg på ovnsbrett (på bakepapir om du vil) et godt stykke fra hverandre og sett i ovnen i 30-35 minutter.
Ta dem ut av ovnen og la kjøle ned i 10 minutter før du flytter dem til et skjærefjøl. Skjær så skiver av brødene, omtrent 2-3 cm tykke. Legg skivene tilbake på ovnsbrettet og sett tilbake i ovnen i 20-30 minutter. Snu dem halvveis. De skal bli tørre. Ta ut av ovnen, la kjøle ned på rist og oppbevar i lufttett boks.
Velbekommen!

Bytt gjerne ut nøttene og bærene med andre ting du liker (dadler, mandler, tørkede blåbær osv)

Bilde øverst: Hjemmelaget biscotti rett ut av ovnen
Bilde under her: Biscotti brødene før oppskjæring, Biscotti deigen før baking, grovhakkede hasselnøtter

14022015 029 14022015 025 14022015 022

Tagged: , ,