Aspargesbønner med estragon og sitron
Hvis du har en kjøkkenhage, kan det hende du har mye aspargesbønner, sukkererter eller andre bønner nå. Hvis ikke, har butikken dem. Denne grønnsaksretten her liker vi å lage ved siden av litt kjøtt, en fisk eller bare noen nye poteter. Det smaker godt som i salat også, hvis du har noe til overs.
Aspargesbønner med estragon og sitron:
Ingredienser:
- 500 g ferske aspargesbønner, sukkererter, bondebønner eller andre (stang)bønner
- litt smør
- 1 løk eller litt vårløk
- 1 fedd hvitløk
- saften av 1 sitron
- en neve estragon
- salt og pepper
Slik gjør du:
- Hvis du har god tid, fjern tuppene på bønnene. Hvis ikke ha det med. Skjær bønnene i 2-3 cm biter.
- Varm smøret i en stor stekepanne og tilføy løk . Småstek i 10 minutter inntil løken er mør. Tilføy hvitløk og bønner, legg på lokk og la stå på svak varme i 10 minutter.
- Ta bort lokket, tilsett 100 ml vann og la småkoke i 10 minutter mens du rører av og til.
- Smak om bønnene er ‘al dente’ eller passe kokt etter din oppfatning. Sukkererter trenger bare noen få minutter mens bondebønner over 10 minutter.
- Ta bort fra kokeplaten, tilsett sitron, finhakket estragon og smak deg fram til passe mengde med salt og pepper.
Server varm eller kaldt som salat.
Velbekomme!