Kurs i hønseslakt, fjærkreslakt
Årets siste slaktekurs har vært.
Deltakere var utrolig flinke. Selv om de fleste aldri hadde gjort dette før, klarte alle å avlive, ribbe, få ut invollene og henge dem til mørning på en glimrende måte. Til og med journalisten som var med og ikke hadde planlagt å slakte selv men bare se på, klarte seg utmerket og slaktet og parterte og fikk med sin egen slakt hjem til middag. Innvollene (de spiselige i hvert fall) ble prøvd ut til lunsj og det var slett ikke verst, var den delte meningen. I kveld blir det nok en del hønsefrikasse eller haner/høner i rød vin hos deltakere 🙂
Nå er vi ferdig for denne høsten med slakta. Vi har 2 haner, 10 høner, 17 kyllinger, 3 kalkuner, 3 søyer (damesau) og 1 vær (guttesau) og disse får leve gjennom vinteren og lage nye kyllinger og lam til våren. Livets syklus fortsetter!
Nye slaktekurs vil starte fra tidlig på sommeren igjen.
En av deltakere skrev et innlegg om kurset på blogget sitt: Nøve, nalle og tassens blogg