Event: Sylting – grønnsaker, frukt og bær

Sylting – grønnsaker, frukt og bær
sep
02

Kan du lage syltetøy og vanlig saft, men har du lyst å ta neste steget og sylte med mer uvanlig frukt og grønnsaker, lære om krydder, stivelser og hvordan bruke opp umoden frukt på slutten av sesongen?

Programmet her er ment som veilendende. Endelig program kan avvike etter modningstidspunktet for de forskjellige bær, frukt og grønnsaker.

Fra 9:30 starter vi med velkomst og introduksjon. Så starter vi med å lage bjørnebærsyltetøy. Vi går inn på forskjellige typer frukt og bær, søtstoffer (forskjellig sukker, honning), forskjellige mulige stivelser og kryddertilsetninger.

Mens syltetøyet kjølner ned, går vi videre med sylting med grønsaker. Vi lager sylteagurk med agurk fra egen produksjon, og går inn på mulige grønnsaker, varianter, krydder osv.

Til lunsj spiser vi noen av de produktene vi har laget pluss masse mer som er laget her på småbruket. Etter Lunsj går vi ut en liten tur for å se hvordan vi produserer frukt, bær og grønnsaker her i småskala og se hva som skjer på et allsidig småbruk.

Så fortsetter vi med å lage plommesaft eller ketchup

Som siste produksjonsøkt skal gi lage chutney med umodne tomater (grønne tomater). Selvfølgelig skal vi gå inn på prinsippene, variantene og kryddertilsetninger her også.

Det er lagt in små pauser underveis til kafe, te og selvfølgelig noe godt. Vi avrunder rundt 16:00, hvor alle skal få med seg det de har laget.

Kurset holdes på Lizas småbruk, som er et allsidig småbruk i drift. Det ligger i Jevnaker kommune. Kart og adresse

Pris: 1600 per deltaker. Maks 10 deltakere.

Påmelding under her. Lurer du på noe eller ønsker du å melde på flere, skriv det gjerne i kommentarfeltet. Du får svar innen 24 timer på epost.

Velkommen!

Ditt navn

E-post

adressen din (vi er pliktet til å samle adressene; vi gjør ingenting med de)

Allergier, spesielle hensyn, spørsmål