Event: Pølselaging

Pølselaging
okt
16

Har du lyst å lære å lage dine egne pølser til jul i år? Servere hjemmelagde medisterpølser eller en fantastisk hjemmelaget spekepølse på julaften?! Da er dette riktig kurs for deg!

På dette kurset lager vi 4 forskjellige typer pølser. Vi vil lære om hva slags kjøtt man kan bruke, hva slags tillegsingredienser man kan bruke og hvilke typer pølseskinn som finnes. Vi vil lage forskjellige typer pølser og selvfølgelig skal vi smake på resultatene. I løpet av dagen lager vi medisterpølse, chorizo, grove pølser, salami, merguez og eventuelle andre kombinasjoner vi finner på. På dette kurset jobber alle i par. Du kan melde deg på alene, og velge en partner for dagen på kurset. Eller dere kan melde dere på som par. Programmet er omtrent slik:

9:30 Innledning med kaffe, hjemmelaget kake og en kort fordypning i pølse-teorien.

9:45 Vi setter i gang med første pølsesort. Alle velger kjøtt (gris, lam, elg mm), grovhet på pølsene, kryddertilsetninger, tykkelse på pølseskinnet osv. Selvfølgelig må det smakes litt før pølsene lages endelig.

11:00 Mens første batchen henger til tørk, setter vi i gang med neste pølse. Vi går inn i passende kryddertilsetninger, saltmengde og hva grovheten gjør med pølsen. De fleste føler nå at de begynner å få det litt mer i fingrene og begynner å eksperimentere med krydder, tykkelse på pølseskinnet og grovheten på pølsekjøttet. Når vi er ferdig steker vi noen få pølser fra 1. og 2. runde mens vi diskuterer tilberedningsmetoder.

12:00 Lunsj med hjemmelaget og hjemmeprodusert mat, samt smaksprøver fra pølsene som deltakere laget. De som ønsker, kan bli med en tur rundt småbruket for å se hvordan vi dyrker grønnsaker her og hvordan dyrene lever.

13:00 Vi tar en runde med litt mer teori rundt modning, hygiene og bakteriekulturer. For nå skal vi i gang med å lage pølser som skal modnes hjemme, for de som vil. Vi lager chorizo!

14:30 Siste runde med pølselaging. De som vil lager spekepølse, med bakteriekultur, som kan modnes hjemme. De som heller vil lage en vanlig pølse, gjør det. Valgene om kjøtttype, kryddertilsetninger, grovhet gjelder her også, og det blir mange forskjellige pølser.

15:30 Mens de siste pølsene henger til tørk tar vi en kaffe- eller tekopp med hjemmelaget kjeks og går gjennom utstyret og materialene man kan bruke for å lage pølser hjemme selv.

16:00 Vi pakker ned pølsene og alle drar hjem med hjemmelaget pølser til middagen eller til modning.

Pris: 2200 kr. Maks 8 deltakere.

Kurset holdes på Lizas Småbruk, som ligger i Jevnaker kommune, 1 time nord for Oslo. Kart og adresse.

Meld deg på ved å fylle ut påmeldingsskjema under her. Lurer du på noe eller ønsker du å melde på flere, skriv gjerne i kommentarfeltet. Du får svar på email innen 24 timer.

Velkommen!

Vi gjør ingenting med denne infoen, men er nødt til å samle den in pga lovverket
Det holder med kursdato