Event: Kjøttpålegg og bruk av lite kjente kjøttdeler

Kjøttpålegg og bruk av lite kjente kjøttdeler
sep
29

Lyst å lage din egen kjøttpålegg? Kokt skinke, leverpostei eller lammerull? Lære hvordan man lager noe ut av storfetunge, grisekinnet og reinsdyrhjertet?

Denne dagen skal du lære mer om kurante og ukurante kjøttdeler, og hva de kan brukes til mens vi lager forskjellige typer pålegg som leverpostei, tunge, lammerull, kokt skinke og kanskje sylte.

Dagsinndelingen vil omtrent være slik:

Fra 9:30 starter vi med velkomst, hjemmelaget kake og kaffe og kort introduksjon om historien til kjøttkonservering, metoder per idag, typer kjøtt osv.

9:45 går vi over til å lage kokt skinke selv. Hver deltaker får sin egen lille skinke til å lage.

10:30 starter vi med lammerull, som blir krydret og rullet for så å varme opp og presse. Mens den er i gang går vi inn på forskjellige typer rull man kan lage, sylte og hvordan de lages, og hva slags kjøtt man kan bruke (hvilke dyr og hvilke deler).

12:00 Lunsj med  hjemmelaget og hjemmeproduserte produkter i vinterhagen. De som ønsker kan bli med en tur rundt småbruket for å møte noen av våre kjøttprodusenter og se på hvordan vi har dyra her i småskala.

13:00 Vi fortsetter med å lage leverpostei. Vi går gjennom krydrer, grovhet og kjøttvalg og alle kan velge hvordan man vil lage sin egen postei. Smaking underveis må til. Erfaringen sier at her blir det mange forskjellige leverposteier!

14:15 Når vi har fått posteiene inn i ovnen, skal vi i gang med å lage tunge. Vi diskuterer oss gjennom dyreart, krydrer, og lake, samt holdbarhet.

15:30 Mens rullen, posteiene og tungen kjøler ned, tar vi en kopp te med hjemmelaget kjeks og smaker på leverposteiene og lammerullene våre og diskuterer oss gjennom utstyr. Til slutt pakker vi alle varer.

16:00 Avslutning. Alle drar hjem med sin selv-lagede leverpostei, lammerull, kokt skinke og tunge.

Pris: 1800 kr. Maks 10 deltakere.

Kurset holdes på Lizas Småbruk, som ligger i Jevnaker kommune, 1 time nord for Oslo. Kart og adresse

Velkommen!

Programmet kan variere litt avhengig av tilgjengelighet av råvarer.

Meld deg på ved å fylle ut påmeldingsskjema under her. Lurer du på noe eller ønsker du å melder på flere samtidig, skriv gjerne noe i kommentarfeltet. Du vil få svar på epost innen 24 timer.

Påmeldingsskjema:

[ninja_form id=4]